Vit makt-band splittras efter pedofilianklagelser

Publicerad 2009-09-30

Danmarks största vit makt-band Daneskjold har upplösts efter att bandets 32-åriga sångare gripits av polis, misstänkt för sexuella övergrepp på en 12-årig flicka.

32-åringen greps i fredags efter att danska polisen inlett en förundersökning mot honom.

- Vi fick en anmälan förra veckan om misstänkta sexualbrott mot barn, säger polischefen Steen Mikkelsen, till den danska tidningen Politiken.

Daneskjold grundades 2004 och har under åren varit starkt knutna till Danmarks största nazistparti DNSB (Danmarks nationalsocialistiska bevaegelse). Bandet betraktades närmast som partiets egna
musiker.

Jonni Hansen, ledare för DNSB, skriver på partiets hemsida att den 32-årige sångaren under en längre tid utsatt en 12-årig dotter till en av sina vänner för sexuella övergrepp. Övergreppen uppdagades när mamman till barnet hittade flickan gömd i badrummet hemma hos sångaren.

DNSB är starka motståndare till pedofili och har tidigare krävt dödsstraff för den typen av brott. Jonni Hansen ska enligt tidningen Politiken också ha uppmanat sångaren att ta sitt liv.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA