Vit makt-band splittras efter pedofilianklagelser

Publicerad 2009-09-30

Danmarks största vit makt-band Daneskjold har upplösts efter att bandets 32-åriga sångare gripits av polis, misstänkt för sexuella övergrepp på en 12-årig flicka.

32-åringen greps i fredags efter att danska polisen inlett en förundersökning mot honom.

- Vi fick en anmälan förra veckan om misstänkta sexualbrott mot barn, säger polischefen Steen Mikkelsen, till den danska tidningen Politiken.

Daneskjold grundades 2004 och har under åren varit starkt knutna till Danmarks största nazistparti DNSB (Danmarks nationalsocialistiska bevaegelse). Bandet betraktades närmast som partiets egna
musiker.

Jonni Hansen, ledare för DNSB, skriver på partiets hemsida att den 32-årige sångaren under en längre tid utsatt en 12-årig dotter till en av sina vänner för sexuella övergrepp. Övergreppen uppdagades när mamman till barnet hittade flickan gömd i badrummet hemma hos sångaren.

DNSB är starka motståndare till pedofili och har tidigare krävt dödsstraff för den typen av brott. Jonni Hansen ska enligt tidningen Politiken också ha uppmanat sångaren att ta sitt liv.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA