Vlaams Belang vill stoppa moskébygge

Publicerad 2009-06-09

I söndags vandrade det belgiska partiet Vlaams Belang genom Antwerpen för att markera sitt motstånd mot planerna på en ny moské.

Bland annat förklarade partiledaren Filip Dewinter att "islam är som en gök som lägger sina ägg i europas näste. Vi tar hand om dem men kommer i slutändan kastas ut".
Som en del av sin valrörelse har Vlaams Belang drivit en aggressiv kampanj mot den planerade Jisr Al Amana-mosén i Antwerpen. Enligt partiet är moskébygget ett varnande exempel på islamiseringen av Antwerpen och hela Flandern.
Vlaams Belang fick 2 mandat i Europaparlamentet
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA