Vlaams Belang vill stoppa moskébygge

Publicerad 2009-06-09

I söndags vandrade det belgiska partiet Vlaams Belang genom Antwerpen för att markera sitt motstånd mot planerna på en ny moské.

Bland annat förklarade partiledaren Filip Dewinter att "islam är som en gök som lägger sina ägg i europas näste. Vi tar hand om dem men kommer i slutändan kastas ut".
Som en del av sin valrörelse har Vlaams Belang drivit en aggressiv kampanj mot den planerade Jisr Al Amana-mosén i Antwerpen. Enligt partiet är moskébygget ett varnande exempel på islamiseringen av Antwerpen och hela Flandern.
Vlaams Belang fick 2 mandat i Europaparlamentet
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.