1000 nazister demonstrerade i Dortmund

Publicerad 2010-09-06

Runt 1000 nazister demonstrerade på lördagen i den tyska staden Dortmund. Motdemonstrationen lockade runt 15 000 personer.

Nazisterna möttes i Dortmund för att uppmärksamma årsdagen av andra världskriget start. I samband med att polisen försökte upplösa en sittande blockad av ungefär 1000 motdemonstranter utbröt bråk. En polis skadades allvarligt och minst 160 personer ska ha arresterats eller omhändertagits av polisen i samband med oroligheterna.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.