1000 nazister demonstrerade i Dortmund

Publicerad 2010-09-06

Runt 1000 nazister demonstrerade på lördagen i den tyska staden Dortmund. Motdemonstrationen lockade runt 15 000 personer.

Nazisterna möttes i Dortmund för att uppmärksamma årsdagen av andra världskriget start. I samband med att polisen försökte upplösa en sittande blockad av ungefär 1000 motdemonstranter utbröt bråk. En polis skadades allvarligt och minst 160 personer ska ha arresterats eller omhändertagits av polisen i samband med oroligheterna.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA