19-årig engelsman åtalad för förberedelse till terroristbrott

Publicerad 2010-04-16

Nicky Davidson är, tillsammans med sin pappa, en av grundarna till den engelska nazistorganisation Aryan Strike Force som själva anser att de är den mest extrema organisationen i England. Nu står Davidson åtalad för förberedelse till terroristbrott, rapporterar bland annat the Daily Mail.

Aryan Strike Force bildades i januari 2008, först som en plats på nätet där likasinnade kunde samlas. Men när polisen i juni förra året gjorde en razzia i familjens hem hittades flera tecken på att Aryan Strike Force förberedde sig för att gå från ord till handling.

Dödligt gift hittat vid razzia


Nicky Davidsons pappa Ian har redan erkänt förberedelse till terrorism och framställande av kemiskt vapen, då man i bostaden hittat giftet ricin. Dessutom har pappan erkänt ytterligare brott kopplade till organisationens verksamhet.

Under domstolsförhandlingarna har det framkommit att Aryan Strike Force förberedde sig för att störta regeringen då de ansåg att den engelska regeringen tagits över av en judisk ockupationsmakt, ZOG.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA