Åkesson säljer sin TV i protest

Publicerad 2010-07-13

Sverigedemokraternas partiledare har auktionerat ut sin TV i protest mot SVT.

I en protest mot att Jimmie Åkesson inte får delta i SVT:s slutdebatt har SD-ledaren auktionerat ut sin TV på en budsajt på nätet.

- Efter SVT:s beslut att inte släppa in Sverigedemokraterna i slutdebatten inför riksdagsvalet väljer jag nu att sälja min TV. Efter avslutad auktion avanmäler jag mitt TV-innehav, skriver partiledaren i sin annons.

När Jimmie Åkesson talade i Almedalen förra veckan förklarade han också att partiet vid ett eventuellt riksdagsinträde kan komma att verka för en nedläggning av Public Service.

I våras hade tio av Sverigedemokraternas tjugo toppkandidater till riksdagen anmält TV-innehav.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.