Aktivist fick fängelse för attack mot moské

Publicerad 2010-07-12

En aktivist från English Defence League (EDL) dömdes på fredagen till åtta veckors fängelse för en attack han utförde mot en moské i staden Dudley.

Det var i slutet av maj som aktivisten, på väg till en demonstration arrangerad av EDL mot ett planerat moskébygge, satte fast ett grishuvud på väggen utanför en moské i staden Dudley. Mannen greps några dagar senare och åtalades för grova avsiktliga trakasserier på grund av religion.

Aktivisten dömdes till åtta veckors fängelse. Dessutom har han order om att hålla sig borta från den stadsdel i Dudley där moskén ligger.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA