Aktivist fick fängelse för attack mot moské

Publicerad 2010-07-12

En aktivist från English Defence League (EDL) dömdes på fredagen till åtta veckors fängelse för en attack han utförde mot en moské i staden Dudley.

Det var i slutet av maj som aktivisten, på väg till en demonstration arrangerad av EDL mot ett planerat moskébygge, satte fast ett grishuvud på väggen utanför en moské i staden Dudley. Mannen greps några dagar senare och åtalades för grova avsiktliga trakasserier på grund av religion.

Aktivisten dömdes till åtta veckors fängelse. Dessutom har han order om att hålla sig borta från den stadsdel i Dudley där moskén ligger.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.