Aktivist fick fängelse för attack mot moské

Publicerad 2010-07-12

En aktivist från English Defence League (EDL) dömdes på fredagen till åtta veckors fängelse för en attack han utförde mot en moské i staden Dudley.

Det var i slutet av maj som aktivisten, på väg till en demonstration arrangerad av EDL mot ett planerat moskébygge, satte fast ett grishuvud på väggen utanför en moské i staden Dudley. Mannen greps några dagar senare och åtalades för grova avsiktliga trakasserier på grund av religion.

Aktivisten dömdes till åtta veckors fängelse. Dessutom har han order om att hålla sig borta från den stadsdel i Dudley där moskén ligger.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA