Amerikansk nazistledare tillbaka i rättsalen

Publicerad 2010-08-26

Ledaren för American National Socialist Workers Party, Bill White, avtjänar redan ett fängelsestraff för olaga hot. Nu väntar ytterligare rättsprocesser för den amerikanske nazisten.

Enligt tidningen The Roanoke Times inleddes igår en rättegång mot Bill White. Det är en grupp hyresgäster som kräver skadestånd av White som har tagit ärendet till domstol. Hyresgästerna anmälde år 2007 sin hyresvärd för diskriminering. När White fick reda på detta skickade han hotfulla brev till hyresgästerna.

White har redan fällts i en brottmålsrättegång, för de hot han utsatt hyresgästerna för. Men nu handlar det alltså om skadestånd som offren vill utkräva.

Bill White, som är ledare för den nazistgruppen American National Socialist WOrkers party avtjänar just nu ett två och ett halvt år långt fängelsestraff för ytterligare hot han utdelat via en blogg. Förutom de hot han fällts för mot hyresgästerna är han även misstänkt för att ha hotat en jurymedlem som var inblandad i en rättsprocess mot en annan vit makt-aktivist.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA