Amerikansk nazistledare tillbaka i rättsalen

Publicerad 2010-08-26

Ledaren för American National Socialist Workers Party, Bill White, avtjänar redan ett fängelsestraff för olaga hot. Nu väntar ytterligare rättsprocesser för den amerikanske nazisten.

Enligt tidningen The Roanoke Times inleddes igår en rättegång mot Bill White. Det är en grupp hyresgäster som kräver skadestånd av White som har tagit ärendet till domstol. Hyresgästerna anmälde år 2007 sin hyresvärd för diskriminering. När White fick reda på detta skickade han hotfulla brev till hyresgästerna.

White har redan fällts i en brottmålsrättegång, för de hot han utsatt hyresgästerna för. Men nu handlar det alltså om skadestånd som offren vill utkräva.

Bill White, som är ledare för den nazistgruppen American National Socialist WOrkers party avtjänar just nu ett två och ett halvt år långt fängelsestraff för ytterligare hot han utdelat via en blogg. Förutom de hot han fällts för mot hyresgästerna är han även misstänkt för att ha hotat en jurymedlem som var inblandad i en rättsprocess mot en annan vit makt-aktivist.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.