Amerikansk nazistledare tillbaka i rättsalen

Publicerad 2010-08-26

Ledaren för American National Socialist Workers Party, Bill White, avtjänar redan ett fängelsestraff för olaga hot. Nu väntar ytterligare rättsprocesser för den amerikanske nazisten.

Enligt tidningen The Roanoke Times inleddes igår en rättegång mot Bill White. Det är en grupp hyresgäster som kräver skadestånd av White som har tagit ärendet till domstol. Hyresgästerna anmälde år 2007 sin hyresvärd för diskriminering. När White fick reda på detta skickade han hotfulla brev till hyresgästerna.

White har redan fällts i en brottmålsrättegång, för de hot han utsatt hyresgästerna för. Men nu handlar det alltså om skadestånd som offren vill utkräva.

Bill White, som är ledare för den nazistgruppen American National Socialist WOrkers party avtjänar just nu ett två och ett halvt år långt fängelsestraff för ytterligare hot han utdelat via en blogg. Förutom de hot han fällts för mot hyresgästerna är han även misstänkt för att ha hotat en jurymedlem som var inblandad i en rättsprocess mot en annan vit makt-aktivist.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA