Åtalas för att ha skrikit "död åt alla judar"

Publicerad 2010-11-01

En 45-årig kvinna från Uppsala har åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp för att ha skrikit "död åt alla judar" i samband med ett besök av Israels ambassadör.

Det var i början av förra året som Israels ambassadör besökte Livets ord i Uppsala. En stökig demonstration som protesterade mot besöket hade samlats vid lokalen. När polisen skulle föra bort demonstranterna från platsen ska den nu åtalade kvinnan ha skrikit "död åt alla judar".

Enligt åklagaren har hon även gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman. Detta efter att hon sagt att hon skulle döda eller misshandla den polisman som ingrep mot henne.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro