Bar hakkors på mössa - misstänks för hets

Publicerad 2010-12-21

En 22-årig man från ett samhälle utanför Värnamo har åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp efter att ha haft på sig en mössa med ett hakkors.

Det var när 22-åringen körde bil i Sunne som polisen upptäckte att han hade mössan på sig. Händelsen utspelade sig i slutet av juli i somras.

Enligt åklagaren har mannen genom att bära mössan spritt ett budskap "som uttrycker hot och missaktning för andra folkgrupper" med anspelning på ras.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA