BNP fortfarande diskriminerande enligt domstol

Publicerad 2010-03-15

En domstol har beslutat att det engelska partiet BNP inte förändrat medlemspolicyn tillräckligt för att inte betraktas som diskriminerande, rapporterar Guardians nätupplaga.

Efter påtryckningar och hot om strafföreläggande valde BNP (British National Party) att ta bort klausulen "endast vita" från sina medlemskrav. Nu har en domstol i London beslutat att förändringen inte är tillräcklig. För att partiet inte ska vara diskriminerande måste även andra delar av medlemskraven förändras. Tills förändringarna genomförts är BNP förhindrade att rekrytera fler medlemmar, skriver Guardian. BNP riskerar även att få betala 100.000 pund i rättegångskostnader.

Det var kommissionen för jämställdhet och mänskliga rättigheter (EHRC) som förra året lämnade in en anmälan mot partiet då man ansåg att BNP:s stadgar bryter mot engelska diskrimineringslagar.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA