BNP fortfarande diskriminerande enligt domstol

Publicerad 2010-03-15

En domstol har beslutat att det engelska partiet BNP inte förändrat medlemspolicyn tillräckligt för att inte betraktas som diskriminerande, rapporterar Guardians nätupplaga.

Efter påtryckningar och hot om strafföreläggande valde BNP (British National Party) att ta bort klausulen "endast vita" från sina medlemskrav. Nu har en domstol i London beslutat att förändringen inte är tillräcklig. För att partiet inte ska vara diskriminerande måste även andra delar av medlemskraven förändras. Tills förändringarna genomförts är BNP förhindrade att rekrytera fler medlemmar, skriver Guardian. BNP riskerar även att få betala 100.000 pund i rättegångskostnader.

Det var kommissionen för jämställdhet och mänskliga rättigheter (EHRC) som förra året lämnade in en anmälan mot partiet då man ansåg att BNP:s stadgar bryter mot engelska diskrimineringslagar.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA