081212_griffin.jpg\

BNP:s partiledare Nick Griffin.
FOTO: EXPO

BNP hävdar att det blivit mer homovänligt

Publicerad 2010-03-25

Högerextrema British National Partys ledare Nick Griffin hävdar i en intervju att partiet blivit homovänligt, rapporterar PinkPaper.

I en intervju med Total Politics Magazine menar Nick Griffin att British National Party (BNP), som vill förbjuda partnerskap och "främjande av homosexualitet" i skolorna, har homosexuella medlemmar. Som exempel på partiets mer liberala hållning säger Griffin att det tidigare inte var tillåtet att bli medlem i partiet om du var homosexuell, men att den klausulen nu är borttagen.

Men längre fram i intervjun förtydligar Griffin sin syn på homosexualitet, skriver PinkPaper:
"Vuxna män som kysses offentligt är för de flesta människor läskigt. Du ser det inte så ofta, men om du inte ser det, och det inte fråga om homofobi, är det udda och man måste förklara det för små barn och så vidare - det är konstigt ."

"Äktenskap är endast mellan en man och en kvinna och helst med barn", tilläger han senare enligt PinkPaper.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA