081212_griffin.jpg\

BNP:s partiledare Nick Griffin.
FOTO: EXPO

BNP hävdar att det blivit mer homovänligt

Publicerad 2010-03-25

Högerextrema British National Partys ledare Nick Griffin hävdar i en intervju att partiet blivit homovänligt, rapporterar PinkPaper.

I en intervju med Total Politics Magazine menar Nick Griffin att British National Party (BNP), som vill förbjuda partnerskap och "främjande av homosexualitet" i skolorna, har homosexuella medlemmar. Som exempel på partiets mer liberala hållning säger Griffin att det tidigare inte var tillåtet att bli medlem i partiet om du var homosexuell, men att den klausulen nu är borttagen.

Men längre fram i intervjun förtydligar Griffin sin syn på homosexualitet, skriver PinkPaper:
"Vuxna män som kysses offentligt är för de flesta människor läskigt. Du ser det inte så ofta, men om du inte ser det, och det inte fråga om homofobi, är det udda och man måste förklara det för små barn och så vidare - det är konstigt ."

"Äktenskap är endast mellan en man och en kvinna och helst med barn", tilläger han senare enligt PinkPaper.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA