BNP:s partiledare riskerar fängelse

Publicerad 2010-01-11

BNP:s partiledare Nick Griffin riskerar fängelse vilket kan komma att påverka partiet negativt vid parlamentsvalet senare i år, rapporterar Times.

BNP:s (British National Party) regler för vilka som får vara medlemmar i partiet kan leda till att partiledare Nick Griffin döms till böter eller fängelse. I medlemsstadgarna står det att "endast vita" kan gå med i partiet. Policyn polisanmäldes som diskriminerande och partiet har fram till 28 januari på sig att ändra den, vilket bedömare, enligt Times, inte tror kommer att ske. Därmed kan det bli en fråga för domstolen. Även vice ordförande i partiet, Simon Darby, riskerar straff.
I juni går engelsmännen till val. Efter framgångarna för BNP i förra årets val till EU-parlamentet har det spekulerats om partiet i år skulle ta sig in i parlamentet. Om Griffin skulle dömas till fängelse kan det bli svårt för partiet att uppnå.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA