Boende på flyktingförläggning trakasserades

Publicerad 2010-10-25

På söndagskvällen trakasserades boende på en flyktingförläggning i Östersund. Flaskor och bananer kastades och tillmälen som "jävla svartskallar" skreks. Polisen har goda förhoppningar att förövarna ska kunna gripas.

Det var i samband med att två bilar passerade flyktingförläggningen som det kastades flaskor och bananer samt bland annat skreks "jävla svartskallar" mot tre personer som stod strax utanför förläggningen. Bilarna försvann sedan från platsen. Under natten satte polisen in extra bevakningen runt den nyöppnade flyktingförläggningen på Frösön utanför Östersund.

I dagsläget är brottsrubriceringen ofredande, men om utredningen visar att de kastade flaskorna var avsedda att träffa någon så kan rubriceringen utvidgas till försök till misshandel. Polisen har goda förhoppningar att de ska få fatt på personerna i bilarna.
– Det finns jättebra uppslag i ärendet. Vi vet vilka fordonen är, säger förundersökningsledaren Per Thelin på polismyndigheten i Jämtlands län.

Polisen har hållit förhör med ögonvittnen och ägarna till de två bilarna. Fler förhör kommer att hållas de närmsta dagarna. Enligt polisen så har åtminstone åtta personer färdats i de två bilarna.
– Vi har goda förhoppningar om att lösa det här och förhoppningsvis rörde det sig om en engångsföreteelse, så att det inte upprepas, säger Per Thelin.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA