Boende på flyktingförläggning trakasserades

Publicerad 2010-10-25

På söndagskvällen trakasserades boende på en flyktingförläggning i Östersund. Flaskor och bananer kastades och tillmälen som "jävla svartskallar" skreks. Polisen har goda förhoppningar att förövarna ska kunna gripas.

Det var i samband med att två bilar passerade flyktingförläggningen som det kastades flaskor och bananer samt bland annat skreks "jävla svartskallar" mot tre personer som stod strax utanför förläggningen. Bilarna försvann sedan från platsen. Under natten satte polisen in extra bevakningen runt den nyöppnade flyktingförläggningen på Frösön utanför Östersund.

I dagsläget är brottsrubriceringen ofredande, men om utredningen visar att de kastade flaskorna var avsedda att träffa någon så kan rubriceringen utvidgas till försök till misshandel. Polisen har goda förhoppningar att de ska få fatt på personerna i bilarna.
– Det finns jättebra uppslag i ärendet. Vi vet vilka fordonen är, säger förundersökningsledaren Per Thelin på polismyndigheten i Jämtlands län.

Polisen har hållit förhör med ögonvittnen och ägarna till de två bilarna. Fler förhör kommer att hållas de närmsta dagarna. Enligt polisen så har åtminstone åtta personer färdats i de två bilarna.
– Vi har goda förhoppningar om att lösa det här och förhoppningsvis rörde det sig om en engångsföreteelse, så att det inte upprepas, säger Per Thelin.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA