Bråkigt när nazister besökte Piteå

Publicerad 2010-08-02

Fyra personer ur Svenska motståndsrörelsen anhölls i fredags i samband med att den nazistiska organisationen höll en manifestation i Piteå.

Den nazistiska manifestationen hölls i anslutning till att det i staden arrangerades festivalen Piteå dansar och ler. Det var i samband med att vakter från festivalen konfronterade Svenska motståndsrörelsens aktivister som bråk uppstod. Enligt TT ska vakterna ha mötts med sparkar och slag. Polisen fann vid en visitation av aktivisterna en kniv.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA