Bråkigt när nazister besökte Piteå

Publicerad 2010-08-02

Fyra personer ur Svenska motståndsrörelsen anhölls i fredags i samband med att den nazistiska organisationen höll en manifestation i Piteå.

Den nazistiska manifestationen hölls i anslutning till att det i staden arrangerades festivalen Piteå dansar och ler. Det var i samband med att vakter från festivalen konfronterade Svenska motståndsrörelsens aktivister som bråk uppstod. Enligt TT ska vakterna ha mötts med sparkar och slag. Polisen fann vid en visitation av aktivisterna en kniv.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA