British National Party utesluter toppnamn efter dödshot

Publicerad 2010-04-06

Med bara en månad till valet i England, utesluter British National Party (BNP) ett av sina toppnamn i valrörelsen, Mark Collett. Enligt den polisanmälan partiet lämnat in ska Collett ha hotat döda partiledaren Nick Griffin.

Mark Collett greps i torsdags efter att Nick Griffin själv kontaktat polisen. Griffin anmälde då att han blivit hotad till livet och riktade misstankarna mot Collett, rapporterar bland annat BBC News.

Enligt ett internt nyhetsbrev som läckt ut till media har Mark Collett varit föremål för en intern utredning under en längre tid. Collett, som var partiets pr-ansvarige, ska ha utretts för misstänkta finansiella oegentligheter. Det var under denna utredning som det ska ha uppdagats att Mark Collett, och ett par andra partimedlemmar, planerade ett "partimyteri" för att avsätta ledningen.

Mark Collett var en av partiets frontfigurer och kandidat för parlamentet. I och med gripandet fick Collett lämna alla sina uppdrag för BNP med omedelbar verkan. Vem som tar över Mark Colletts post i partiet är ännu oklart.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA