Centerpartist till Sverigedemokraterna

Publicerad 2010-01-13

En av centerns förtroendemän i Kungälv, Sven Niklasson, har meddelat att han lämnar partiet och ansluter sig till Sverigedemokraterna. Ett beslut som har växt fram säger Sven Niklasson till Expo.

- Jag har inte känt mig hemma i centerpartiet på senare år, säger han.
Centerpartiets ändrade hållning i kärnkraftsfrågan och bristen på motstånd mot att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan säger han var de två senaste frågorna som fick honom att komma fram till sitt beslut att lämna partiet.
- Jag är ju inte religiös men jag tycker ändå att man ska hålla på vissa gamla traditioner, säger Sven Niklasson.

Varit aktiv i kommunen


Sven Niklasson har varit aktiv i kommunalpolitiken i närmare 9 år, som representant för centerpartiet i Kungälvs miljö- och byggnadsnämnd. I och med utträdet lämnar Niklasson sitt uppdrag i kommunen. Hur aktiv han kommer att vara i Sverigedemokraterna vet han inte, men han kan tänka sig att arbeta politiskt för sitt nya parti.
- Jag hade ju tänkt lägga av med politiken nu, men man har ju gnistan kvar. Så det kanske blir så att jag fortsätter, säger Sven Niklasson.

Håller med om allt


På frågan om hur han förhåller sig till Sverigedemokraternas syn på invandring svarar Sven Niklasson att han tycker som partiet.
- Jag har sett väldigt mycket problem med det och det har de flesta gjort, säger han.
- Men det inte så många som vågar stå för det, framförallt inte i centern. Jag har försökt ta upp frågan där, men det är ingen idé att ens försöka diskutera för det blir ju locket på.
Är det något i SD politik som du inte ställer upp på?
Inte vad jag vet, jag kan hålla med om allt.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA