Chefer i Blekinge vill se SD i riksdagen

Publicerad 2010-02-09

Drygt fyra procent av toppcheferna i Blekinge vill se Sverigedemokraterna i riksdagen. En klar majoritet väljer dock att lägga sin röst på Moderaterna, rapporterar Blekinge läns tidning.

Det är Dagens Industri som intervjuat närmare 11200 vd:ar i svenska företag. Hela 68,4 procent av dem skulle rösta på Moderaterna. I Blekinge intervjuades 137 personer och av dessa skulle 4,4 procent ha röstat på Sverigedemokraterna om det var val idag, vilket var det högsta stödet partiet fick i landet.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.