Dansk nazistledare lämnar sin post

Publicerad 2010-10-20

Den danska nazistledaren Jonni Hansen har meddelat att han efter 20 år som ledare för DNSB lämnar politiken.

I ett pressmeddelande som gick ut på tisdagen meddelades det att Jonni Hansen av "personliga skäl" avsäger sig ledarskapet i Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB).

Hansen har i över 25 varit aktiv i DNSB varav de senaste 20 som ledare. Esben Rohde Kristensen efterträder Hansen. Även Kristensen har ett långvarit engagemang i DNSB bakom sig.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA