Diktator vill hindra Europa från att bli "svart"

Publicerad 2010-08-31

För fem miljarder euro per år erbjuder sig Libyens diktator Muammar Khadaffi att hindra Europa från att bli "svart". Förslaget avlämnades i samband med diktatorns tvådagarsbesök i Italien.

- I morgon kanske Europa inte är europeiskt längre och kanske till och med svart eftersom det finns miljoner afrikaner som vill komma in, sade Muammar Khadaffi då han på måndagskvällen talade vid en ceremoni i Rom, rapporterar TT-AFP.

Enligt diktatorn kan Libyen hjälpa till med att stoppa illegala invandrare från att komma till Europa – om priset är det rätta.
- Vi vet inte hur det vita och kristna européerna kan reagera när de ställs inför en uppsjö av svältande och okunniga afrikaner, sade han enligt TT-AFP

Enligt Khadaffi stödjer den italienska premiärministern Silvio Berlusconi förslaget. Berlusconi valde att inte kommentera yttrandet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA