Diktator vill hindra Europa från att bli "svart"

Publicerad 2010-08-31

För fem miljarder euro per år erbjuder sig Libyens diktator Muammar Khadaffi att hindra Europa från att bli "svart". Förslaget avlämnades i samband med diktatorns tvådagarsbesök i Italien.

- I morgon kanske Europa inte är europeiskt längre och kanske till och med svart eftersom det finns miljoner afrikaner som vill komma in, sade Muammar Khadaffi då han på måndagskvällen talade vid en ceremoni i Rom, rapporterar TT-AFP.

Enligt diktatorn kan Libyen hjälpa till med att stoppa illegala invandrare från att komma till Europa – om priset är det rätta.
- Vi vet inte hur det vita och kristna européerna kan reagera när de ställs inför en uppsjö av svältande och okunniga afrikaner, sade han enligt TT-AFP

Enligt Khadaffi stödjer den italienska premiärministern Silvio Berlusconi förslaget. Berlusconi valde att inte kommentera yttrandet.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.