En 38-årig man har anhållits för skjutningarna i Malmö

Publicerad 2010-11-08

Under lördagskvällen grep polisen i Malmö en 38-årig man i hans hem. Mannen är misstänkt för att ligga bakom den senaste tidens skjutningar mot personer med invandrarbakgrund.

38-åringen är misstänkt för mord och mordförsök. Enligt Aftonbladet så rör det sig om sammanlagt sju fall av skjutningar som polisen tror att mannen legat bakom. Den första, i oktober 2009, är den enda med dödlig utgång. Trez West Persson sköts då till döds i en bil, ytterligare en person som satt i bilen skadades svårt. De övriga skjutningarna har ägt rum i år mellan perioden juni och oktober. Att 38-åringens offer varit av utländsk härkomst har lett till oro att skjutningarna har rasistiska motiv.

Starkare misstankegraden
Gripandet av mannen i hans lägenhet kunde ske efter tips från allmänheten. Enligt chefåklagare Solveig Wollstad, som leder förundersökningen, finns det grund för den starkare misstankegraden. Enligt polisen så förekommer inte mannen sedan tidigare i polisens register. Senast på tisdag ska hon besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Enligt Göran Billberg, presstalesman för polisen i Malmö, har det ännu inte hållits några förhör med manen.

– Det blir kanske ett förhör med honom idag, sedan blir det nog inte något mer utan man får bestämma sig om det ska gå till häktning i morgon, säger Göran Billberg till Expo.se.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA