En 38-årig man har anhållits för skjutningarna i Malmö

Publicerad 2010-11-08

Under lördagskvällen grep polisen i Malmö en 38-årig man i hans hem. Mannen är misstänkt för att ligga bakom den senaste tidens skjutningar mot personer med invandrarbakgrund.

38-åringen är misstänkt för mord och mordförsök. Enligt Aftonbladet så rör det sig om sammanlagt sju fall av skjutningar som polisen tror att mannen legat bakom. Den första, i oktober 2009, är den enda med dödlig utgång. Trez West Persson sköts då till döds i en bil, ytterligare en person som satt i bilen skadades svårt. De övriga skjutningarna har ägt rum i år mellan perioden juni och oktober. Att 38-åringens offer varit av utländsk härkomst har lett till oro att skjutningarna har rasistiska motiv.

Starkare misstankegraden
Gripandet av mannen i hans lägenhet kunde ske efter tips från allmänheten. Enligt chefåklagare Solveig Wollstad, som leder förundersökningen, finns det grund för den starkare misstankegraden. Enligt polisen så förekommer inte mannen sedan tidigare i polisens register. Senast på tisdag ska hon besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Enligt Göran Billberg, presstalesman för polisen i Malmö, har det ännu inte hållits några förhör med manen.

– Det blir kanske ett förhör med honom idag, sedan blir det nog inte något mer utan man får bestämma sig om det ska gå till häktning i morgon, säger Göran Billberg till Expo.se.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA