En 38-årig man har anhållits för skjutningarna i Malmö

Publicerad 2010-11-08

Under lördagskvällen grep polisen i Malmö en 38-årig man i hans hem. Mannen är misstänkt för att ligga bakom den senaste tidens skjutningar mot personer med invandrarbakgrund.

38-åringen är misstänkt för mord och mordförsök. Enligt Aftonbladet så rör det sig om sammanlagt sju fall av skjutningar som polisen tror att mannen legat bakom. Den första, i oktober 2009, är den enda med dödlig utgång. Trez West Persson sköts då till döds i en bil, ytterligare en person som satt i bilen skadades svårt. De övriga skjutningarna har ägt rum i år mellan perioden juni och oktober. Att 38-åringens offer varit av utländsk härkomst har lett till oro att skjutningarna har rasistiska motiv.

Starkare misstankegraden
Gripandet av mannen i hans lägenhet kunde ske efter tips från allmänheten. Enligt chefåklagare Solveig Wollstad, som leder förundersökningen, finns det grund för den starkare misstankegraden. Enligt polisen så förekommer inte mannen sedan tidigare i polisens register. Senast på tisdag ska hon besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Enligt Göran Billberg, presstalesman för polisen i Malmö, har det ännu inte hållits några förhör med manen.

– Det blir kanske ett förhör med honom idag, sedan blir det nog inte något mer utan man får bestämma sig om det ska gå till häktning i morgon, säger Göran Billberg till Expo.se.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.