101021_expopris_083.jpg

Expo redaktör Anders Dalsbro, chefredaktör Daniel Poohl, reportern Alexander Bengtsson och ansvarig utgivare Robert Aschberg tog emot priset som årets tidskrift 2010 på Cirkus i Stockholm.
FOTO: Expo

Expo blev årets tidskrift

Publicerad 2010-10-21

Expo vann Tidskriftpriset som delades ut i Stockholm på onsdagen.
– Det är ett pris som verkligen är hedersamt att få, sade chefredaktör Daniel Poohl efter prisutdelningen.

På Tidskriftsgalan på Cirkus i Stockholm utsågs Expo till vinnare i prisklassen årets tidskrift populärpress med en upplaga under 50 000 exemplar. Motiveringen löd:

"Expo har inte hunnit ifatt tiden, det är tiden som hunnit ifatt Expo. Tyvärr. I ett politiskt tillstånd där mörkret lägger sig över Europa är Sveriges mest ambitiösa kartläggning av främlingsfientliga rörelser mer oundgänglig än någonsin. Den internationella utblicken, skapandet av sammanhang och den enorma kunskapsbanken gör Expo omistlig."

Expo chefredaktör Daniel Poohl tackade i sitt tal alla ideella medarbetare i redaktionen.
– Utan alla journalister som lagt ned ett stort engagemang och ett oändligt antal timmar av sin fritid för att skriva för Expo och upplysa om den organiserade rasismen skulle det här varit omöjligt, sade han efter prisutdelningen.

Årets tidskrift över 50 000 exemplar blev tidningen Veteranan. Dagens Media fick pris för digitala medier och årets journalist blev Per J Andersson på Vagabond.

En lista på samtliga pristagare kan läsas här.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.