101021_expopris_083.jpg

Expo redaktör Anders Dalsbro, chefredaktör Daniel Poohl, reportern Alexander Bengtsson och ansvarig utgivare Robert Aschberg tog emot priset som årets tidskrift 2010 på Cirkus i Stockholm.
FOTO: Expo

Expo blev årets tidskrift

Publicerad 2010-10-21

Expo vann Tidskriftpriset som delades ut i Stockholm på onsdagen.
– Det är ett pris som verkligen är hedersamt att få, sade chefredaktör Daniel Poohl efter prisutdelningen.

På Tidskriftsgalan på Cirkus i Stockholm utsågs Expo till vinnare i prisklassen årets tidskrift populärpress med en upplaga under 50 000 exemplar. Motiveringen löd:

"Expo har inte hunnit ifatt tiden, det är tiden som hunnit ifatt Expo. Tyvärr. I ett politiskt tillstånd där mörkret lägger sig över Europa är Sveriges mest ambitiösa kartläggning av främlingsfientliga rörelser mer oundgänglig än någonsin. Den internationella utblicken, skapandet av sammanhang och den enorma kunskapsbanken gör Expo omistlig."

Expo chefredaktör Daniel Poohl tackade i sitt tal alla ideella medarbetare i redaktionen.
– Utan alla journalister som lagt ned ett stort engagemang och ett oändligt antal timmar av sin fritid för att skriva för Expo och upplysa om den organiserade rasismen skulle det här varit omöjligt, sade han efter prisutdelningen.

Årets tidskrift över 50 000 exemplar blev tidningen Veteranan. Dagens Media fick pris för digitala medier och årets journalist blev Per J Andersson på Vagabond.

En lista på samtliga pristagare kan läsas här.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA