frida_2.jpg\

Frida Metso är en av föreläsarna på Forum mot rasism.
FOTO: Expo

Expo-utbildning anordnar Forum mot rasism

Publicerad 2010-02-15

Lördagen den 20 februari anordnar Expo-utbildnings folkbildningsprojekt "Sverigedemokraterna har fel" ett forum mot rasism i Stockholm.

På lördag är det dags för Forum mot rasism. Mellan klockan 10:00 och 13:00 på ABF-huset i Stockholm kommer Expo utbildning att anordna tre öppna föreläsningar med fritt inträde. Forumet är ett samarbete med bland annat LO-distriktet i Stockholms län, Ungdom mot rasism och Upptakt.nu.

- Forumet är ett försök att samla dem som har gått våra utbildningar under de senaste åren, säger Alexander Bengtsson, som ansvarar för Stiftelsen Expos utbildningsverksamhet.

Under forumet kommer Bengtsson att föreläsa om Sverigedemokraternas framväxt medan Jonathan Leman kommer att prata om islamofobi. Frida Metso kommer att föreläsa om hur Sverigedemokraternas invandringspolitik förhåller sig till verkligheten.

- Vi hoppas att forumet blir ett avstamp inför valrörelsen men också att det ger mersmak för fortsatt fortbildning, säger Alexander Bengtsson.

Efter forumets slut kommer ett försök att slå rekord i antal deltagare i en studiecirkelträff att anordnas på Norra Bantorget.

- Förhoppningen är att fler städer ska haka på och anordna liknande aktiviteter inför valet, säger Alexander Bengtsson.

Mer info om Forum mot rasism hittar du här
.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA