Fängelsestraff för ryska nazister

Publicerad 2010-02-26

Rysk domstol meddelade på torsdagen straffen för nio nazister som dömts för etniskt motiverade mord och andra attacker. De dömda nazisterna fick länga fängelsestraff, upp till 23 år.

Rättegången mot medlemmarna i den nazistiska organisationen Vita vargarna har tydliggjort problemen som finns i Ryssland med extremnationalistiska organisationer och vit makt-grupper, rapporterar The Scotsman.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.