Fler röster på BNP ger ökat antal hatbrott

Publicerad 2010-01-18

Enligt statistik från engelska polisen, som tidningen Guardian har tagit del av, ökar anmälningarna om hatbrott i flera områden där British National Party, BNP, har fått många röster.

Trots att antalet anmälda hatbrott har minskat bland annat i Londonområdet visar siffrorna på en ökning i flera av de distrikt där BNP finns representerade i det lokala styret.

En av de största ökningarna noteras i Eastburydistriktet i Barking. Där fördubblades antalet hatbrottsanmälningar 2007, ett år efter att BNPs Jeffrey Steed röstades in i fullmäktige.

Guardians granskning av hatbrottsanmälningar kopplat till stort stöd för BNP kommer samtidigt som fängelsedomen mot en partimedlem. En BNP-medlem i West Yorkshire har dömts till 11 års fängelse för att ha haft ett stort antal hemgjorda bomber, och andra vapen i sitt hem. Partimedlemmen har enligt rätten hyst "en stark fientlighet" mot invandrare.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA