Fler röster på BNP ger ökat antal hatbrott

Publicerad 2010-01-18

Enligt statistik från engelska polisen, som tidningen Guardian har tagit del av, ökar anmälningarna om hatbrott i flera områden där British National Party, BNP, har fått många röster.

Trots att antalet anmälda hatbrott har minskat bland annat i Londonområdet visar siffrorna på en ökning i flera av de distrikt där BNP finns representerade i det lokala styret.

En av de största ökningarna noteras i Eastburydistriktet i Barking. Där fördubblades antalet hatbrottsanmälningar 2007, ett år efter att BNPs Jeffrey Steed röstades in i fullmäktige.

Guardians granskning av hatbrottsanmälningar kopplat till stort stöd för BNP kommer samtidigt som fängelsedomen mot en partimedlem. En BNP-medlem i West Yorkshire har dömts till 11 års fängelse för att ha haft ett stort antal hemgjorda bomber, och andra vapen i sitt hem. Partimedlemmen har enligt rätten hyst "en stark fientlighet" mot invandrare.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA