Flera tips till polisen efter attacken i Vellinge

Publicerad 2010-10-13

Polisen har fått in flera tips om vilka som låg bakom trakasserierna mot judiska församlingens medlemmar.

Det var under fredagen och lördagen som ett 20-tal barn mellan 13 och 14 år skrek nazistiska slagord och kastade ägg mot medlemmar i judiska församlingen, vilka samlats på en kursgård i Höllviken.

Enligt vad Sydsvenskan erfar så har polisen fått in flera tips på vilka barnen är. Det är polisen i Trelleborg som har hand om utredningen.
– Vi har ännu inte identifierat någon av ungdomarna eller lagt ut ärendet på åklagare, säger förundersökningsledare Ann-Kristin Sjöbeck, till Sydsvenskan.

Händelsen rubriceras i dagsläget som hets mot folkgrupp och skadegörelse.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.