Flera tips till polisen efter attacken i Vellinge

Publicerad 2010-10-13

Polisen har fått in flera tips om vilka som låg bakom trakasserierna mot judiska församlingens medlemmar.

Det var under fredagen och lördagen som ett 20-tal barn mellan 13 och 14 år skrek nazistiska slagord och kastade ägg mot medlemmar i judiska församlingen, vilka samlats på en kursgård i Höllviken.

Enligt vad Sydsvenskan erfar så har polisen fått in flera tips på vilka barnen är. Det är polisen i Trelleborg som har hand om utredningen.
– Vi har ännu inte identifierat någon av ungdomarna eller lagt ut ärendet på åklagare, säger förundersökningsledare Ann-Kristin Sjöbeck, till Sydsvenskan.

Händelsen rubriceras i dagsläget som hets mot folkgrupp och skadegörelse.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA