Före detta Sverigedemokrat startar kristet parti

Publicerad 2010-07-16

Den före detta sverigedemokraten Elof Karlsson från Karlstad har tillsammans med sin fru bildat ett nytt lokalt kristet parti, rapporterar Dagen.

Elof Karlsson valdes i in för Sverigedemokraterna i Karlstads kommunfullmäktige i valet 2006, men redan året därpå lämnade han partiet och blev politisk vilde. Nu berättar han för Dagen att anledningen till att gick med i Sverigedemokraterna var att han trodde att det var ett kristet parti
- Inför förra valet trodde jag på det. Men ganska snabbt insåg jag att inget av min kristna uppfattning passade in någonstans. Det fanns inget kristet och därför kände jag att jag inte skulle vara kvar, säger Elof Karlsson.

Efter sitt avhopp försökte Karlsson och hans fru Britt Louise Körninger att gå med Sveriges pensionärers intresseparti, SPI. Men på grund av sin bakgrund i Sverigedemokraterna välkomnades han inte.

Nu har han tillsammans med sin fru bildat partiet Kristna i Karlstad, ett lokalt kristet parti som enligt sin hemsida vill att samhället ska bygga på "de bibliska principerna".

Britt Louise Körninger säger till Dagen att hon inte vill ha något att göra med Sverigedemokraterna
- Vi har inget med dem att göra. Jag pekar ut dem som rasister, säger hon.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA