Före detta Sverigedemokrat startar kristet parti

Publicerad 2010-07-16

Den före detta sverigedemokraten Elof Karlsson från Karlstad har tillsammans med sin fru bildat ett nytt lokalt kristet parti, rapporterar Dagen.

Elof Karlsson valdes i in för Sverigedemokraterna i Karlstads kommunfullmäktige i valet 2006, men redan året därpå lämnade han partiet och blev politisk vilde. Nu berättar han för Dagen att anledningen till att gick med i Sverigedemokraterna var att han trodde att det var ett kristet parti
- Inför förra valet trodde jag på det. Men ganska snabbt insåg jag att inget av min kristna uppfattning passade in någonstans. Det fanns inget kristet och därför kände jag att jag inte skulle vara kvar, säger Elof Karlsson.

Efter sitt avhopp försökte Karlsson och hans fru Britt Louise Körninger att gå med Sveriges pensionärers intresseparti, SPI. Men på grund av sin bakgrund i Sverigedemokraterna välkomnades han inte.

Nu har han tillsammans med sin fru bildat partiet Kristna i Karlstad, ett lokalt kristet parti som enligt sin hemsida vill att samhället ska bygga på "de bibliska principerna".

Britt Louise Körninger säger till Dagen att hon inte vill ha något att göra med Sverigedemokraterna
- Vi har inget med dem att göra. Jag pekar ut dem som rasister, säger hon.
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA