Före detta Sverigedemokrat startar kristet parti

Publicerad 2010-07-16

Den före detta sverigedemokraten Elof Karlsson från Karlstad har tillsammans med sin fru bildat ett nytt lokalt kristet parti, rapporterar Dagen.

Elof Karlsson valdes i in för Sverigedemokraterna i Karlstads kommunfullmäktige i valet 2006, men redan året därpå lämnade han partiet och blev politisk vilde. Nu berättar han för Dagen att anledningen till att gick med i Sverigedemokraterna var att han trodde att det var ett kristet parti
- Inför förra valet trodde jag på det. Men ganska snabbt insåg jag att inget av min kristna uppfattning passade in någonstans. Det fanns inget kristet och därför kände jag att jag inte skulle vara kvar, säger Elof Karlsson.

Efter sitt avhopp försökte Karlsson och hans fru Britt Louise Körninger att gå med Sveriges pensionärers intresseparti, SPI. Men på grund av sin bakgrund i Sverigedemokraterna välkomnades han inte.

Nu har han tillsammans med sin fru bildat partiet Kristna i Karlstad, ett lokalt kristet parti som enligt sin hemsida vill att samhället ska bygga på "de bibliska principerna".

Britt Louise Körninger säger till Dagen att hon inte vill ha något att göra med Sverigedemokraterna
- Vi har inget med dem att göra. Jag pekar ut dem som rasister, säger hon.
Daniel Poohl

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.