Fortsatt lågt förtroende för Sarkozy bland väljarna

Publicerad 2010-08-27

Den franska presidenten Nicolas Sarkozys hårdföra politik mot romer har inte inneburit att han lyckats vända de låga förtroendesiffrorna.

Nicolas Sarkozys beslut att riva romaläger och deportera bulgariska och rumänska romer ut ur landet har av politiska bedömare i Frankrike uppfattats som ett försök från presidentens sida att öka sin popularitet. Nu visar tre opinionsmätningar att utspelet misslyckats, rapporterar Dagens Nyheter.

Samtidigt visar andra siffror att allmänheten är splittrad till politiken. Enligt siffror som TT-AFP redovisar så anser 48 procent att regeringen gör rätt medan 42 procent vänder sig emot politiken. Störst stöd för politiken återfinns bland högersympatisörerna där 70 procent säger sig stödja utvisningarna. Bland vänstersympatisörerna är 61 procent emot.

Sarkozys har tidigare sagt att han tänker fortsätta den hårda linjen mot landets romer, trots att den mött stark nationell och internationell kritik.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.