Fortsatt lågt förtroende för Sarkozy bland väljarna

Publicerad 2010-08-27

Den franska presidenten Nicolas Sarkozys hårdföra politik mot romer har inte inneburit att han lyckats vända de låga förtroendesiffrorna.

Nicolas Sarkozys beslut att riva romaläger och deportera bulgariska och rumänska romer ut ur landet har av politiska bedömare i Frankrike uppfattats som ett försök från presidentens sida att öka sin popularitet. Nu visar tre opinionsmätningar att utspelet misslyckats, rapporterar Dagens Nyheter.

Samtidigt visar andra siffror att allmänheten är splittrad till politiken. Enligt siffror som TT-AFP redovisar så anser 48 procent att regeringen gör rätt medan 42 procent vänder sig emot politiken. Störst stöd för politiken återfinns bland högersympatisörerna där 70 procent säger sig stödja utvisningarna. Bland vänstersympatisörerna är 61 procent emot.

Sarkozys har tidigare sagt att han tänker fortsätta den hårda linjen mot landets romer, trots att den mött stark nationell och internationell kritik.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA