FPÖ-profil i blåsväder - sonen hyllade Hitler

Publicerad 2010-07-23

Det fortsätter storma kring det Österrikiska partiet FPÖ. Senast i raden av skandaler handlar om Barbara Rosenkranz, som var FPÖ:s presidentkandidat i valet i april.

I onsdags rapporterade österrikisk media att hennes son är misstänkt för att en dag innan valet öppet hyllat Adolf Hitler genom att göra Hitlerhälsning och skrikit Sieg Heil. Ett brott som i Österrike kan leda till flera års fängelse.

Barbara Rosenkranz 20-årige son har själv vägrat att svara på frågor men Rosenkranz menar att hon talat med honom och ska ha sagt att han inte gjort det han står anklagad för.

Det är inte första gången som Barbara Rosenkranz genom sin familj kopplas samman med den nazistiska rörelsen. Hennes förre man var tidigare medlem i Nationaldemokratische Partei, en rörelse som blev förbjuden i Österrike på grund av att den räknades som nazistisk.

Förbudet i Österrike mot förnekande av förintelsen och nazistiska grupper är också en fråga som har engagerat Barbara Rosenkranz som har sagt att lagen är en "onödig inskränkning" i yttrandefriheten.
Mikael Ekman

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA