FPÖ-profil i blåsväder - sonen hyllade Hitler

Publicerad 2010-07-23

Det fortsätter storma kring det Österrikiska partiet FPÖ. Senast i raden av skandaler handlar om Barbara Rosenkranz, som var FPÖ:s presidentkandidat i valet i april.

I onsdags rapporterade österrikisk media att hennes son är misstänkt för att en dag innan valet öppet hyllat Adolf Hitler genom att göra Hitlerhälsning och skrikit Sieg Heil. Ett brott som i Österrike kan leda till flera års fängelse.

Barbara Rosenkranz 20-årige son har själv vägrat att svara på frågor men Rosenkranz menar att hon talat med honom och ska ha sagt att han inte gjort det han står anklagad för.

Det är inte första gången som Barbara Rosenkranz genom sin familj kopplas samman med den nazistiska rörelsen. Hennes förre man var tidigare medlem i Nationaldemokratische Partei, en rörelse som blev förbjuden i Österrike på grund av att den räknades som nazistisk.

Förbudet i Österrike mot förnekande av förintelsen och nazistiska grupper är också en fråga som har engagerat Barbara Rosenkranz som har sagt att lagen är en "onödig inskränkning" i yttrandefriheten.
Mikael Ekman

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA