Frankrikes inrikesminister dömd för rasism

Publicerad 2010-06-09

Frankrikes inrikesminister Brice Hortefeux riskerar att avsättas efter att han dömts för att ha fällt rasistiska kommentarer.

En domstol i Paris dömde på fredagen Brice Hortefeux till 750 euro i böter för rasistiska uttalanden. Dessutom ska han betala ytterligare 2000 euro till en antirasistisk grupp, rapporterar AP. Inrikesministerns advokat sa efter domen meddelats att de tänker överklaga.

Det var förra året som Hortefeux ska ha gjort anti-arabiska uttalanden. Det hela filmades och publicerades på Le Mondes hemsida.

Domen mot Hortefeux har fått oppositionen att kräva hans avgång, skriver Herald Tribune.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA