Frankrikes inrikesminister dömd för rasism

Publicerad 2010-06-09

Frankrikes inrikesminister Brice Hortefeux riskerar att avsättas efter att han dömts för att ha fällt rasistiska kommentarer.

En domstol i Paris dömde på fredagen Brice Hortefeux till 750 euro i böter för rasistiska uttalanden. Dessutom ska han betala ytterligare 2000 euro till en antirasistisk grupp, rapporterar AP. Inrikesministerns advokat sa efter domen meddelats att de tänker överklaga.

Det var förra året som Hortefeux ska ha gjort anti-arabiska uttalanden. Det hela filmades och publicerades på Le Mondes hemsida.

Domen mot Hortefeux har fått oppositionen att kräva hans avgång, skriver Herald Tribune.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.