Frankrikes inrikesminister dömd för rasism

Publicerad 2010-06-09

Frankrikes inrikesminister Brice Hortefeux riskerar att avsättas efter att han dömts för att ha fällt rasistiska kommentarer.

En domstol i Paris dömde på fredagen Brice Hortefeux till 750 euro i böter för rasistiska uttalanden. Dessutom ska han betala ytterligare 2000 euro till en antirasistisk grupp, rapporterar AP. Inrikesministerns advokat sa efter domen meddelats att de tänker överklaga.

Det var förra året som Hortefeux ska ha gjort anti-arabiska uttalanden. Det hela filmades och publicerades på Le Mondes hemsida.

Domen mot Hortefeux har fått oppositionen att kräva hans avgång, skriver Herald Tribune.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA