Franska regeringen röstar ja till burkaförbud

Publicerad 2010-05-19

Frankrikes regeringen antog idag ett lagförslag om att förbjuda de ansiktstäckande huvudbonaderna niqab och burka, rapporterar bland annat BBC News.

President Nicholas Sarkozy, som har varit en av de pådrivande krafterna bakom det aktuella lagförslaget, sa i ett tal i det franska parlamentet förra året att burka inte är en symbol för religion utan en symbol för förtryck. Och nu har alltså hans regering röstat igenom det förslag som ska göra det förbjudet att bära de ansiktstäckande huvuddukarna på offentliga platser.

Men för att förslaget ska kunna bli lag krävs att parlamentet godkänner lagförslaget. Dessutom måste den franska motsvarigheten till det svenska lagrådet också godkänna det. Om förslaget blir lag riskerar kvinnor som bär dessa klädesplagg på offentliga platser att bötfällas.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA