Fullmäktigeledamot lämnar SD i protest

Publicerad 2010-03-04

Ordföranden för Sverigedemokraternas lokalavdelning i Torsby och fullmäktigeledamoten, Per-Olov Olsén, lämnar i protest partiet, skriver Värmlands Folkblad.

Per-Olov Olsén anger som skäl att han utsatts för främlingsfientliga påhopp på grund av att han har en asiatisk fru. Han vill inte säga att det rör sig om rasism.
– Rasism är ett hårt ord, jag väljer att kalla det gliringar. Sedan vi gifte oss har det helt klart blivit en stramare attityd mot mig. Jag vill ta avstånd från partiet och jag vill inte längre förknippas med Sverigedemokraterna, säger Per-Olov Olsén till Värmlands Folkblad.

Olsén säger även att han i somras informerade partistyrelsen om att en person i partiet uttryckt antisemitiska åsikter i ett mejl till en partikamrat.
– Men då startades i stället ett uteslutningsärende mot mig och min bekant, säger Olsén till Varmlands Folkblad.

Distriktsordföranden i Värmland, Runar Filper säger till Värmlands Folkblad att Olséns anklagelser är följden av ett misslyckat kuppförsök i samband med distriktårsmötet, vilket Olsén förnekar.

Olsén tänker sitta kvar i Torby kommunfullmäktige som politisk vilde.

Expo har sökt Per-Olov Olsén för en kommentar men inte lyckats nå honom.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.