Fullmäktigeledamot lämnar SD i protest

Publicerad 2010-03-04

Ordföranden för Sverigedemokraternas lokalavdelning i Torsby och fullmäktigeledamoten, Per-Olov Olsén, lämnar i protest partiet, skriver Värmlands Folkblad.

Per-Olov Olsén anger som skäl att han utsatts för främlingsfientliga påhopp på grund av att han har en asiatisk fru. Han vill inte säga att det rör sig om rasism.
– Rasism är ett hårt ord, jag väljer att kalla det gliringar. Sedan vi gifte oss har det helt klart blivit en stramare attityd mot mig. Jag vill ta avstånd från partiet och jag vill inte längre förknippas med Sverigedemokraterna, säger Per-Olov Olsén till Värmlands Folkblad.

Olsén säger även att han i somras informerade partistyrelsen om att en person i partiet uttryckt antisemitiska åsikter i ett mejl till en partikamrat.
– Men då startades i stället ett uteslutningsärende mot mig och min bekant, säger Olsén till Varmlands Folkblad.

Distriktsordföranden i Värmland, Runar Filper säger till Värmlands Folkblad att Olséns anklagelser är följden av ett misslyckat kuppförsök i samband med distriktårsmötet, vilket Olsén förnekar.

Olsén tänker sitta kvar i Torby kommunfullmäktige som politisk vilde.

Expo har sökt Per-Olov Olsén för en kommentar men inte lyckats nå honom.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA