Fullmäktigeledamot lämnar SD i protest

Publicerad 2010-03-04

Ordföranden för Sverigedemokraternas lokalavdelning i Torsby och fullmäktigeledamoten, Per-Olov Olsén, lämnar i protest partiet, skriver Värmlands Folkblad.

Per-Olov Olsén anger som skäl att han utsatts för främlingsfientliga påhopp på grund av att han har en asiatisk fru. Han vill inte säga att det rör sig om rasism.
– Rasism är ett hårt ord, jag väljer att kalla det gliringar. Sedan vi gifte oss har det helt klart blivit en stramare attityd mot mig. Jag vill ta avstånd från partiet och jag vill inte längre förknippas med Sverigedemokraterna, säger Per-Olov Olsén till Värmlands Folkblad.

Olsén säger även att han i somras informerade partistyrelsen om att en person i partiet uttryckt antisemitiska åsikter i ett mejl till en partikamrat.
– Men då startades i stället ett uteslutningsärende mot mig och min bekant, säger Olsén till Varmlands Folkblad.

Distriktsordföranden i Värmland, Runar Filper säger till Värmlands Folkblad att Olséns anklagelser är följden av ett misslyckat kuppförsök i samband med distriktårsmötet, vilket Olsén förnekar.

Olsén tänker sitta kvar i Torby kommunfullmäktige som politisk vilde.

Expo har sökt Per-Olov Olsén för en kommentar men inte lyckats nå honom.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA