Hakkorsflagga återlämnas

Publicerad 2010-08-02

Justitiekanslern lägger ned förundersökningen mot den umeåbo som i maj polisanmäldes för hets mot folkgrupp för att ha haft en hakkorsflagga i sitt lägenhetsfönster.

Justitiekanslern beslutade att lägga ned fallet mot mannen efter att han dömts till åtta månaders fängelse för brott begångna under samma tidsperiod som han satte upp flaggan, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Hakkorsflaggan som beslagtogs ska därmed återlämnas till umeåbon.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.