Hakkorsflagga återlämnas

Publicerad 2010-08-02

Justitiekanslern lägger ned förundersökningen mot den umeåbo som i maj polisanmäldes för hets mot folkgrupp för att ha haft en hakkorsflagga i sitt lägenhetsfönster.

Justitiekanslern beslutade att lägga ned fallet mot mannen efter att han dömts till åtta månaders fängelse för brott begångna under samma tidsperiod som han satte upp flaggan, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Hakkorsflaggan som beslagtogs ska därmed återlämnas till umeåbon.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA