Hets mot folkgrupp vid fotbollsmatch

Publicerad 2010-02-16

Den man som under en fotbollsmatch skrek "judesvin" och gjorde Hitlerhälsning dömdes till böter för hets mot folkgrupp, rapporterar Dagen.se.

Det var i augusti förra året som Elfsborg mötte italienska Lazio i Uefa Europa League. Den 25-årige mannen, som är hemmahörande i Västsverige, ska enligt vakter på plats ha skrikigt "judesvin" och gjort så kallad Hitlerhälsning. Delar av Lazio supportrar har högerextrema åsikter och polisbevakningen var större än vanligt.
Tingrätten dömer mannen, som förnekar brott, till 80 dagsböter för hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA