Hets mot folkgrupp vid fotbollsmatch

Publicerad 2010-02-16

Den man som under en fotbollsmatch skrek "judesvin" och gjorde Hitlerhälsning dömdes till böter för hets mot folkgrupp, rapporterar Dagen.se.

Det var i augusti förra året som Elfsborg mötte italienska Lazio i Uefa Europa League. Den 25-årige mannen, som är hemmahörande i Västsverige, ska enligt vakter på plats ha skrikigt "judesvin" och gjort så kallad Hitlerhälsning. Delar av Lazio supportrar har högerextrema åsikter och polisbevakningen var större än vanligt.
Tingrätten dömer mannen, som förnekar brott, till 80 dagsböter för hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.