Högström utlämnas till Polen

Publicerad 2010-03-12

Tingsrätten i Stockholm beslutade på torsdagen att Anders Högström, som misstänks för att vara hjärnan bakom stölden av Auschwitz-skylten, ska utlämnas till Polen. Om han döms i Polen så riskerar han 10 års fängelse, rapporterar Aftonbladet.

Tingsrätten hade att ta ställning till om det fanns några skäl till att inte utlämna Anders Högström till Polen för förhör. Försvaret har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet. Högström förnekar brott, uppger Aftonbladet.

Det var i december förra året som det upptäcktes att någon stulit skylten med texten "Arbeit macht frei" som satt ovanför en av ingångarna till döds- och slavarbetarlägret Auschwitz i Polen. Flera personer har tidigare gripits i Polen, misstänkta för inblandning i stölden. I Polsk media har Högström pekats ut som hjärnan bakom stölden.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA