Högström utlämnas till Polen

Publicerad 2010-03-12

Tingsrätten i Stockholm beslutade på torsdagen att Anders Högström, som misstänks för att vara hjärnan bakom stölden av Auschwitz-skylten, ska utlämnas till Polen. Om han döms i Polen så riskerar han 10 års fängelse, rapporterar Aftonbladet.

Tingsrätten hade att ta ställning till om det fanns några skäl till att inte utlämna Anders Högström till Polen för förhör. Försvaret har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet. Högström förnekar brott, uppger Aftonbladet.

Det var i december förra året som det upptäcktes att någon stulit skylten med texten "Arbeit macht frei" som satt ovanför en av ingångarna till döds- och slavarbetarlägret Auschwitz i Polen. Flera personer har tidigare gripits i Polen, misstänkta för inblandning i stölden. I Polsk media har Högström pekats ut som hjärnan bakom stölden.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA