Inget åtal mot Koskinen

Publicerad 2010-07-12

Det blir inget åtal mot biskopen Lennart Koskinen. Biskopen anmäldes efter att han protesterat mot Sverigedemokraternas torgmöte under Almedalsveckan.

Sverigedemokraterna hade fått tillstånd att arrangera ett möte bara några meter från Svenska Kyrkans tält. När Koskinen kom till platsen kände han inte till tillståndet och försökte ta sig upp på scenen.

Chefsåklagaren i Visby, Henrik Söderman, anser att det inte finns anledning att gå vidare med anmälan.

- Han anmäldes för ordningsbrott, men inget brott har begåtts. Att samtala med mötesdeltagare är inte att störa ett möte, säger han till Gotlands Allehanda.

LÄS MER:
>>Biskop i tumult med SD
Daniel Poohl

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.