Inget åtal mot Koskinen

Publicerad 2010-07-12

Det blir inget åtal mot biskopen Lennart Koskinen. Biskopen anmäldes efter att han protesterat mot Sverigedemokraternas torgmöte under Almedalsveckan.

Sverigedemokraterna hade fått tillstånd att arrangera ett möte bara några meter från Svenska Kyrkans tält. När Koskinen kom till platsen kände han inte till tillståndet och försökte ta sig upp på scenen.

Chefsåklagaren i Visby, Henrik Söderman, anser att det inte finns anledning att gå vidare med anmälan.

- Han anmäldes för ordningsbrott, men inget brott har begåtts. Att samtala med mötesdeltagare är inte att störa ett möte, säger han till Gotlands Allehanda.

LÄS MER:
>>Biskop i tumult med SD
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA