Inget åtal mot Koskinen

Publicerad 2010-07-12

Det blir inget åtal mot biskopen Lennart Koskinen. Biskopen anmäldes efter att han protesterat mot Sverigedemokraternas torgmöte under Almedalsveckan.

Sverigedemokraterna hade fått tillstånd att arrangera ett möte bara några meter från Svenska Kyrkans tält. När Koskinen kom till platsen kände han inte till tillståndet och försökte ta sig upp på scenen.

Chefsåklagaren i Visby, Henrik Söderman, anser att det inte finns anledning att gå vidare med anmälan.

- Han anmäldes för ordningsbrott, men inget brott har begåtts. Att samtala med mötesdeltagare är inte att störa ett möte, säger han till Gotlands Allehanda.

LÄS MER:
>>Biskop i tumult med SD
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA