Israelisk högerextremist misstänkt för flera mord

Publicerad 2010-07-15

En 30-årig israel, känd högerextremist, har häktats misstänkt för flera mord. Mannen ska ha mördat minst två personer och attackerat ytterligare fem människor, samtliga palestinier.

Den första attacken rapporterades för över tio år sedan, 1998, då ett butiksbiträde höggs ner med kniv. Bara en månad senare skedde nästa överfall.

Polisen trodde länge att även gärningsmannen/männen var palestinier. Men efter ett antal attacker upptäckte polisen att vissa detaljer var återkommande, tecken som tydde på att brotten var nationalistiskt motiverade.

Nu har polisen i Jerusalem häktat en person som man misstänker ligger bakom samtliga knivöverfall, varav två med dödlig utgång. Mannen har länge varit öppen sympatisör till den numera avlidne högerextremisten Meir Kahane, och har anhållits ett flertal gånger för otillåtna former av aktivism. 30-åringen nekar till alla anklagelser, rapporterar bland annat tidningen Haaretz.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA