Israelisk högerextremist misstänkt för flera mord

Publicerad 2010-07-15

En 30-årig israel, känd högerextremist, har häktats misstänkt för flera mord. Mannen ska ha mördat minst två personer och attackerat ytterligare fem människor, samtliga palestinier.

Den första attacken rapporterades för över tio år sedan, 1998, då ett butiksbiträde höggs ner med kniv. Bara en månad senare skedde nästa överfall.

Polisen trodde länge att även gärningsmannen/männen var palestinier. Men efter ett antal attacker upptäckte polisen att vissa detaljer var återkommande, tecken som tydde på att brotten var nationalistiskt motiverade.

Nu har polisen i Jerusalem häktat en person som man misstänker ligger bakom samtliga knivöverfall, varav två med dödlig utgång. Mannen har länge varit öppen sympatisör till den numera avlidne högerextremisten Meir Kahane, och har anhållits ett flertal gånger för otillåtna former av aktivism. 30-åringen nekar till alla anklagelser, rapporterar bland annat tidningen Haaretz.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA