JO utreder inte skolor som nekat SDU tillträde

Publicerad 2010-06-02

Det blir ingen utredning mot de skolor som nekade Sverigedemokratisk ungdom för att få informera eleverna inför valet. Det fastslår Justitiekanslern (JO) i ett beslut, rapporterar TT.

JO lämnar inte någon kommentar till sitt beslut, utan hänvisar till det material som Skolverket presenterat om sådana här ärenden – ett material som i sin tur till stora delar bygger på tidigare JO-beslut, skriver TT.

Ytterligare ett ärende rörande där Sverigedemokraters ungdomsförbund nekats tillträde till skola ligger hos JO. Ärendet rör ett gymnasium i Uppsala kommun.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.