JO utreder inte skolor som nekat SDU tillträde

Publicerad 2010-06-02

Det blir ingen utredning mot de skolor som nekade Sverigedemokratisk ungdom för att få informera eleverna inför valet. Det fastslår Justitiekanslern (JO) i ett beslut, rapporterar TT.

JO lämnar inte någon kommentar till sitt beslut, utan hänvisar till det material som Skolverket presenterat om sådana här ärenden – ett material som i sin tur till stora delar bygger på tidigare JO-beslut, skriver TT.

Ytterligare ett ärende rörande där Sverigedemokraters ungdomsförbund nekats tillträde till skola ligger hos JO. Ärendet rör ett gymnasium i Uppsala kommun.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA