JO utreder inte skolor som nekat SDU tillträde

Publicerad 2010-06-02

Det blir ingen utredning mot de skolor som nekade Sverigedemokratisk ungdom för att få informera eleverna inför valet. Det fastslår Justitiekanslern (JO) i ett beslut, rapporterar TT.

JO lämnar inte någon kommentar till sitt beslut, utan hänvisar till det material som Skolverket presenterat om sådana här ärenden – ett material som i sin tur till stora delar bygger på tidigare JO-beslut, skriver TT.

Ytterligare ett ärende rörande där Sverigedemokraters ungdomsförbund nekats tillträde till skola ligger hos JO. Ärendet rör ett gymnasium i Uppsala kommun.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA