KD-politiker: "Självklart att ta debatten med SD"

Publicerad 2010-07-05

De har drabbats samman flera gånger i regionpolitiken i Skåne. I dag möttes Kristdemokraternas Rolf Tufvesson och Sverigedemokraten Björn Söder i en debatt vid ett soldränkt Hamnplan i Visby
– De vill ha ett utanförskap och martyrskap och det tycker jag inte att man ska ge dem, säger Tufvesson.

De drygt hundra åhörarna fick höra de två debattörerna diskutera integrations- och kulturpolitiska frågor.
I ett demokratiskt land ska politiken inte styra kulturen, menade Rolf Tufvesson.
– Vi ser det i Kuba, vi ser det i Nordkorea. Det är inte en utveckling vi vill ha.

– Om man tar den kulturpolitik som ni har fört, vad är skillnaden mot vad socialdemokraterna skulle ha drivit. Det enda oppositionsparti som finns inom kulturpolitiken i Skåne är Sverigedemokraterna, svarade Björn Söder.

Sverigedemokraterna möttes av en motaktion från Grön Ungdom som visade partiet ryggen.

Självklart att ta debatten


Rolf Tufvesson har profilerat sig som en stark motståndare till Sverigedemokraterna i regionfullmäktige i Skåne. För honom var det självklart att ta den offentliga debatten med Sverigedemokraterna

- För mig är det viktigt att ta debatten innan den 19 september. Genom att ta debatten visar man att partiets politik inte håller ihop.

Mattias Karlsson, pressekreterare för Sverigedemokraterna, tycker sig se en förändrad attityd till att ta offentliga debatter med partiet.

- Det kan inte bli lika mycket liv varje gång. De har väl märkt att taktiken att inte ta debatten inte fungerar, säger han.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA