KD-politiker: "Självklart att ta debatten med SD"

Publicerad 2010-07-05

De har drabbats samman flera gånger i regionpolitiken i Skåne. I dag möttes Kristdemokraternas Rolf Tufvesson och Sverigedemokraten Björn Söder i en debatt vid ett soldränkt Hamnplan i Visby
– De vill ha ett utanförskap och martyrskap och det tycker jag inte att man ska ge dem, säger Tufvesson.

De drygt hundra åhörarna fick höra de två debattörerna diskutera integrations- och kulturpolitiska frågor.
I ett demokratiskt land ska politiken inte styra kulturen, menade Rolf Tufvesson.
– Vi ser det i Kuba, vi ser det i Nordkorea. Det är inte en utveckling vi vill ha.

– Om man tar den kulturpolitik som ni har fört, vad är skillnaden mot vad socialdemokraterna skulle ha drivit. Det enda oppositionsparti som finns inom kulturpolitiken i Skåne är Sverigedemokraterna, svarade Björn Söder.

Sverigedemokraterna möttes av en motaktion från Grön Ungdom som visade partiet ryggen.

Självklart att ta debatten


Rolf Tufvesson har profilerat sig som en stark motståndare till Sverigedemokraterna i regionfullmäktige i Skåne. För honom var det självklart att ta den offentliga debatten med Sverigedemokraterna

- För mig är det viktigt att ta debatten innan den 19 september. Genom att ta debatten visar man att partiets politik inte håller ihop.

Mattias Karlsson, pressekreterare för Sverigedemokraterna, tycker sig se en förändrad attityd till att ta offentliga debatter med partiet.

- Det kan inte bli lika mycket liv varje gång. De har väl märkt att taktiken att inte ta debatten inte fungerar, säger han.
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA