KD-politiker: "Självklart att ta debatten med SD"

Publicerad 2010-07-05

De har drabbats samman flera gånger i regionpolitiken i Skåne. I dag möttes Kristdemokraternas Rolf Tufvesson och Sverigedemokraten Björn Söder i en debatt vid ett soldränkt Hamnplan i Visby
– De vill ha ett utanförskap och martyrskap och det tycker jag inte att man ska ge dem, säger Tufvesson.

De drygt hundra åhörarna fick höra de två debattörerna diskutera integrations- och kulturpolitiska frågor.
I ett demokratiskt land ska politiken inte styra kulturen, menade Rolf Tufvesson.
– Vi ser det i Kuba, vi ser det i Nordkorea. Det är inte en utveckling vi vill ha.

– Om man tar den kulturpolitik som ni har fört, vad är skillnaden mot vad socialdemokraterna skulle ha drivit. Det enda oppositionsparti som finns inom kulturpolitiken i Skåne är Sverigedemokraterna, svarade Björn Söder.

Sverigedemokraterna möttes av en motaktion från Grön Ungdom som visade partiet ryggen.

Självklart att ta debatten


Rolf Tufvesson har profilerat sig som en stark motståndare till Sverigedemokraterna i regionfullmäktige i Skåne. För honom var det självklart att ta den offentliga debatten med Sverigedemokraterna

- För mig är det viktigt att ta debatten innan den 19 september. Genom att ta debatten visar man att partiets politik inte håller ihop.

Mattias Karlsson, pressekreterare för Sverigedemokraterna, tycker sig se en förändrad attityd till att ta offentliga debatter med partiet.

- Det kan inte bli lika mycket liv varje gång. De har väl märkt att taktiken att inte ta debatten inte fungerar, säger han.
Daniel Poohl

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.