Kristen milisgrupps mordplaner avslöjade

Publicerad 2010-03-30

En kristen amerikansk milisgrupp baserad i Michigan planerade att mörda poliser. Nio personer ut gruppen åtalades på måndagen för konspiration och vapenbrott, rapporterar Latimes.com.

Milisgruppen planerade att döda en polisman för att sedan även attackera begravningståget. Den kristna gruppen, som kallar sig för Hutaree, skriver på sin hemsida att "Jesus ville att vi skulle vara förberedda att försvara oss med hjälp av svärdet". På gruppens hemsida finns filmer där de bedriver paramilitära övningar.

Suthern Poverty Law Center, SPLC, visar i en rapport att antalet hatgrupper ökat markant i USA de senaste åren. Mellan åren 2000 och 2008 ökade de med 54 procent. Av de 512 grupper som var aktiva under 2009 var 127 milisgrupper. Enligt SPLC är det bland annat den ekonomiska krisen och att USA fått en svart president som ligger bakom den ökade aktiviteten.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA