Kristen milisgrupps mordplaner avslöjade

Publicerad 2010-03-30

En kristen amerikansk milisgrupp baserad i Michigan planerade att mörda poliser. Nio personer ut gruppen åtalades på måndagen för konspiration och vapenbrott, rapporterar Latimes.com.

Milisgruppen planerade att döda en polisman för att sedan även attackera begravningståget. Den kristna gruppen, som kallar sig för Hutaree, skriver på sin hemsida att "Jesus ville att vi skulle vara förberedda att försvara oss med hjälp av svärdet". På gruppens hemsida finns filmer där de bedriver paramilitära övningar.

Suthern Poverty Law Center, SPLC, visar i en rapport att antalet hatgrupper ökat markant i USA de senaste åren. Mellan åren 2000 och 2008 ökade de med 54 procent. Av de 512 grupper som var aktiva under 2009 var 127 milisgrupper. Enligt SPLC är det bland annat den ekonomiska krisen och att USA fått en svart president som ligger bakom den ökade aktiviteten.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA