Le Pen jämställer muslimska böner med nazi-ockupation

Publicerad 2010-12-13

Marine Le Pen, som aspirerar på partiledarposten i franska Front National, jämför bedjande muslimer med den tyska ockupationen av Frankrike under andra världskriget.

- I områden där religiösa lagar tillämpas är det en ockupation, sade hon i ett kampanjtal i Lyon, rapporterar The Telegraph

I samma tal kallade Marine Le Pen också muslimernas böner på gatorna för ockupation och jämförde de med tyskarnas ockupationen av Frankrike under andra världskriget.

- Självklart har de inte pansarvagnar och soldater, men det är ändå en ockupation och det är jobbigt för lokalbefolkningen, sade hon och syftade på platser där många praktiserande muslimer bor, skriver The Telegraph.

Utspelet väckte kritik från både president Nicolas Sarkozy och Frankrikes opposition.
- Detta är ultrahögerns riktiga ansikte, de har inte förändrats någonting, Marine Le Pen är lika farlig som Jean-Marie Le Pen, sa Bennoit Hamon som är talesperson för Frankrikes socialistiska parti, skriver The Telegraph

Marine Le Pen vill ta över ledarskapet över det främlingsfientliga Front National, som idag leds av hennes far Jean-Marie Le Pen.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA