Miljardlöften i SD:s valmanifest

Publicerad 2010-03-22

Löften om miljarder till pensionärer, familjer och försvaret utlovas av Sverigedemokraterna. Det visar ett utkast av partiets valmanifest som nyhetsbyrån TT tagit del av.

I manifestet framkommer att partiet kommer att driva sin kärnfråga om minskad invandring. Men även hårdare tag mot brottslingar. Enligt TT så utlovar även Sverigedemokraterna en rad kostsamma satsningar, bland annat 13 miljarder till pensionärerna och höjning av a-kassa, vårdansbidrag, mer pengar till försvaret och ett utvecklat rut-avdrag.

I valmanifestet framgår det inte hur finansieringen ska gå till. Men partiledaren Jimmie Åkesson hävdar till TT att en minskning av asyl- och anhöriginvandringen till dansk nivå skulle spara samhället 25 till 40 miljarder. I manifestet föreslås även besparingar som slopad modersmålsundervisning.

Det färdiga valmanifestet kommer att presenteras den sista augusti.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA