Miljardlöften i SD:s valmanifest

Publicerad 2010-03-22

Löften om miljarder till pensionärer, familjer och försvaret utlovas av Sverigedemokraterna. Det visar ett utkast av partiets valmanifest som nyhetsbyrån TT tagit del av.

I manifestet framkommer att partiet kommer att driva sin kärnfråga om minskad invandring. Men även hårdare tag mot brottslingar. Enligt TT så utlovar även Sverigedemokraterna en rad kostsamma satsningar, bland annat 13 miljarder till pensionärerna och höjning av a-kassa, vårdansbidrag, mer pengar till försvaret och ett utvecklat rut-avdrag.

I valmanifestet framgår det inte hur finansieringen ska gå till. Men partiledaren Jimmie Åkesson hävdar till TT att en minskning av asyl- och anhöriginvandringen till dansk nivå skulle spara samhället 25 till 40 miljarder. I manifestet föreslås även besparingar som slopad modersmålsundervisning.

Det färdiga valmanifestet kommer att presenteras den sista augusti.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.