Miljardlöften i SD:s valmanifest

Publicerad 2010-03-22

Löften om miljarder till pensionärer, familjer och försvaret utlovas av Sverigedemokraterna. Det visar ett utkast av partiets valmanifest som nyhetsbyrån TT tagit del av.

I manifestet framkommer att partiet kommer att driva sin kärnfråga om minskad invandring. Men även hårdare tag mot brottslingar. Enligt TT så utlovar även Sverigedemokraterna en rad kostsamma satsningar, bland annat 13 miljarder till pensionärerna och höjning av a-kassa, vårdansbidrag, mer pengar till försvaret och ett utvecklat rut-avdrag.

I valmanifestet framgår det inte hur finansieringen ska gå till. Men partiledaren Jimmie Åkesson hävdar till TT att en minskning av asyl- och anhöriginvandringen till dansk nivå skulle spara samhället 25 till 40 miljarder. I manifestet föreslås även besparingar som slopad modersmålsundervisning.

Det färdiga valmanifestet kommer att presenteras den sista augusti.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA