Misshandlades för att han var Sverigedemokrat

Publicerad 2010-09-28

I torsdagskväll förra veckan attackerades sverigedemokraten Issa Issa utanför sitt hem. Nu lämnar han politiken.
– Det finns ingen demokrati i Sverige, säger han.

I torsdagskväll satt Issa Issa tillsammans med sin familj i Göteborgsförorten Hjällbo och tittade på tv. På bara några minuter förvandlades hemmakvällen till en mardröm.
– Plötsligt hade det kastats in fem stenar genom rutan. Jag tittade ut och såg två killar. Jag sprang efter dem och då var det 40 ungdomar och väntade på mig. Först slog de till mig och misshandlade mig, sedan tog jag emot 18 knivhugg, i handen, i benet ryggen, gamen nacken och huvudet. Värre kunde det inte bli, säger han till Expo.se.

Issa Issa har ett jobb som innebär en viss hotbild mot honom men det var inte därför han misshandlades, menar han.
– När de högg mig sa det att jag skulle lämna Sverigedemokraterna.

Lämnar politiken


Nu har Issa Issa lämnat Göteborg och politiken bakom sig.
– Det finns ingen demokrati i Sverige. Man får inte yttra sina åsikter därför lämnade jag partiet. Landet kan inte garantera vår säkerhet, säger han.

Issa Issa säger att han har pekat några av gärningsmännen. Enligt uppgifter i Expressen är förövarna misstänkta för grov misshandel.
Daniel Poohl

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.