Misshandlades för att han var Sverigedemokrat

Publicerad 2010-09-28

I torsdagskväll förra veckan attackerades sverigedemokraten Issa Issa utanför sitt hem. Nu lämnar han politiken.
– Det finns ingen demokrati i Sverige, säger han.

I torsdagskväll satt Issa Issa tillsammans med sin familj i Göteborgsförorten Hjällbo och tittade på tv. På bara några minuter förvandlades hemmakvällen till en mardröm.
– Plötsligt hade det kastats in fem stenar genom rutan. Jag tittade ut och såg två killar. Jag sprang efter dem och då var det 40 ungdomar och väntade på mig. Först slog de till mig och misshandlade mig, sedan tog jag emot 18 knivhugg, i handen, i benet ryggen, gamen nacken och huvudet. Värre kunde det inte bli, säger han till Expo.se.

Issa Issa har ett jobb som innebär en viss hotbild mot honom men det var inte därför han misshandlades, menar han.
– När de högg mig sa det att jag skulle lämna Sverigedemokraterna.

Lämnar politiken


Nu har Issa Issa lämnat Göteborg och politiken bakom sig.
– Det finns ingen demokrati i Sverige. Man får inte yttra sina åsikter därför lämnade jag partiet. Landet kan inte garantera vår säkerhet, säger han.

Issa Issa säger att han har pekat några av gärningsmännen. Enligt uppgifter i Expressen är förövarna misstänkta för grov misshandel.
Daniel Poohl

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA