Misstänkt seriemördare medlem i amerikansk nazistgrupp

Publicerad 2010-08-04

Förra veckan greps amerikanen William Dathan Holbert misstänkt för att ha mördat nio personer i turistparadiset Boca del Toro i Panama. Holbert ska enligt den amerikanska organisationen Southern Poverty Law Center, SPLC, ha etablerat kontakt med rika personer för att sedan mörda dem och ta över deras tillgångar.

Det har sedan tidigare varit känt att Holbert under 2000-talet rört sig högerextrema kretsar i USA. Han är känd för sin hakkorstatuering och drev så sent som 2006 en bokhandel som sålde rasistisk litterattur.

Nu kan SPLC avslöja att Holbert under 2002 dessutom var medlem i National Alliance, den då viktigaste nazistiska gruppen i USA. SPLC citerar en skribent på det nazistiska forumet Stormfront som påstår att Holbert var koordinator för National Alliances västra region. Enligt samma källa ska Holbert bara ett år senare ha påstått att han lämnat organisationen till förmån för nystartad grupp.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA