Misstänkt seriemördare medlem i amerikansk nazistgrupp

Publicerad 2010-08-04

Förra veckan greps amerikanen William Dathan Holbert misstänkt för att ha mördat nio personer i turistparadiset Boca del Toro i Panama. Holbert ska enligt den amerikanska organisationen Southern Poverty Law Center, SPLC, ha etablerat kontakt med rika personer för att sedan mörda dem och ta över deras tillgångar.

Det har sedan tidigare varit känt att Holbert under 2000-talet rört sig högerextrema kretsar i USA. Han är känd för sin hakkorstatuering och drev så sent som 2006 en bokhandel som sålde rasistisk litterattur.

Nu kan SPLC avslöja att Holbert under 2002 dessutom var medlem i National Alliance, den då viktigaste nazistiska gruppen i USA. SPLC citerar en skribent på det nazistiska forumet Stormfront som påstår att Holbert var koordinator för National Alliances västra region. Enligt samma källa ska Holbert bara ett år senare ha påstått att han lämnat organisationen till förmån för nystartad grupp.
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA