Moderats utspel om SD förvånar

Publicerad 2010-10-19

Allianspartierna i Trelleborg är förvånade över moderaten Ulf Bingsgårds utspel om att ge Sverigedemokraterna en plats som oppositionsråd i kommunen, rapporterar Skånskan.se.

I söndags rapporterade tidningen Skånskan att Ulf Bingsgård (M) ville ge Sverigedemokraterna en oppositionsrådspost. Enligt Bingsgård var förslaget förankrat genom förhandlingar där allianspartierna och Miljöpartiet ingått. Men ingen av dem känner till någon överenskommelse.

– När Ulf Bingsgård går ut med att det är klart är det nyheter för oss, säger Miljöpartiets gruppledaren Love Nilsson till Skånskan.

Även Åke Svensson (KD) är förvånad:
– Det är hans eget utspel, vi har ingen uppfattning om det än så länge, säger han.

Inget av partierna utesluter dock helt att Sverigedemokraterna skulle kunna få en arvoderad plats som oppositionsråd i kommunen. Något som förutsätter att partiet aktivt deltar i kommunens politik.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA