Moderats utspel om SD förvånar

Publicerad 2010-10-19

Allianspartierna i Trelleborg är förvånade över moderaten Ulf Bingsgårds utspel om att ge Sverigedemokraterna en plats som oppositionsråd i kommunen, rapporterar Skånskan.se.

I söndags rapporterade tidningen Skånskan att Ulf Bingsgård (M) ville ge Sverigedemokraterna en oppositionsrådspost. Enligt Bingsgård var förslaget förankrat genom förhandlingar där allianspartierna och Miljöpartiet ingått. Men ingen av dem känner till någon överenskommelse.

– När Ulf Bingsgård går ut med att det är klart är det nyheter för oss, säger Miljöpartiets gruppledaren Love Nilsson till Skånskan.

Även Åke Svensson (KD) är förvånad:
– Det är hans eget utspel, vi har ingen uppfattning om det än så länge, säger han.

Inget av partierna utesluter dock helt att Sverigedemokraterna skulle kunna få en arvoderad plats som oppositionsråd i kommunen. Något som förutsätter att partiet aktivt deltar i kommunens politik.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA