Moderats utspel om SD förvånar

Publicerad 2010-10-19

Allianspartierna i Trelleborg är förvånade över moderaten Ulf Bingsgårds utspel om att ge Sverigedemokraterna en plats som oppositionsråd i kommunen, rapporterar Skånskan.se.

I söndags rapporterade tidningen Skånskan att Ulf Bingsgård (M) ville ge Sverigedemokraterna en oppositionsrådspost. Enligt Bingsgård var förslaget förankrat genom förhandlingar där allianspartierna och Miljöpartiet ingått. Men ingen av dem känner till någon överenskommelse.

– När Ulf Bingsgård går ut med att det är klart är det nyheter för oss, säger Miljöpartiets gruppledaren Love Nilsson till Skånskan.

Även Åke Svensson (KD) är förvånad:
– Det är hans eget utspel, vi har ingen uppfattning om det än så länge, säger han.

Inget av partierna utesluter dock helt att Sverigedemokraterna skulle kunna få en arvoderad plats som oppositionsråd i kommunen. Något som förutsätter att partiet aktivt deltar i kommunens politik.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.