Motsättningar i SD-Örebro

Publicerad 2010-03-08

En spricka i Sverigedemokraterna i Örebro blottlades i samband med lanstingsfullmäktiges möte förra veckan. De både sverigedemokraterna David Kronlid och Lennart Johansson sade emot varandra i talarstolen.

Frågan gällde att papperslösas rätt till sjukvård på samma villkor och lika reglar som alla andra skulle utredas. Samtliga partier och ledamöter stödde förslaget förutom David Kronlid (SD) som menade att det närmast var att betrakta som biståndspolitik. Likväl valde han att rösta för förslaget eftersom en utredning var välkommen. Det fick moderaten Kent Persson att reagera.
– Vi vill utreda frågan i syfte att ge alla människor vård på lika villkor och du argumenterar emot att de ska få det. Då tycker jag i ärlighetens namn att du ska tala om för väljarna vad du vill. Tycker du att det är fel ska du yrka avslag på motionen, sa han enligt Nerikes Allehanda.
Efter Persson utfall gick sverigedemokraten Lennart Johansson upp i talarstolen och tog avstånd från vad Kronlid sagt.
När mötet var slut förtydligades sprickan mellan de två sverigedemokraterna ytterligare. David Kronlid anser att Lennart Johanssons utspel i talarstolen inte var acceptabelt.
- Det har varit mycket nu på senaste tiden och vi måste nog vidta åtgärder, sa han till Nerikes Allehanda.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA