Motsättningar i SD-Örebro

Publicerad 2010-03-08

En spricka i Sverigedemokraterna i Örebro blottlades i samband med lanstingsfullmäktiges möte förra veckan. De både sverigedemokraterna David Kronlid och Lennart Johansson sade emot varandra i talarstolen.

Frågan gällde att papperslösas rätt till sjukvård på samma villkor och lika reglar som alla andra skulle utredas. Samtliga partier och ledamöter stödde förslaget förutom David Kronlid (SD) som menade att det närmast var att betrakta som biståndspolitik. Likväl valde han att rösta för förslaget eftersom en utredning var välkommen. Det fick moderaten Kent Persson att reagera.
– Vi vill utreda frågan i syfte att ge alla människor vård på lika villkor och du argumenterar emot att de ska få det. Då tycker jag i ärlighetens namn att du ska tala om för väljarna vad du vill. Tycker du att det är fel ska du yrka avslag på motionen, sa han enligt Nerikes Allehanda.
Efter Persson utfall gick sverigedemokraten Lennart Johansson upp i talarstolen och tog avstånd från vad Kronlid sagt.
När mötet var slut förtydligades sprickan mellan de två sverigedemokraterna ytterligare. David Kronlid anser att Lennart Johanssons utspel i talarstolen inte var acceptabelt.
- Det har varit mycket nu på senaste tiden och vi måste nog vidta åtgärder, sa han till Nerikes Allehanda.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA