Nationaldemokrat misshandlade gäster på middag

Publicerad 2010-11-22

En 61-åring som kandiderade för Nationaldemokraterna i senaste valet har dömts för misshandel. Upprinnelsen till händelsen var att personer reagerade på 61-åringens uttalanden om hans fru, som han bland annat kallat "hora".

Det var i juli i fjol som 61-åringen på en middag anordnad av en Brukshundsklubb i Västra Götaland var berusad och aggressiv. Enligt vad som framkommer i domen ska 61-åringen i samband med att hans sökt sin fru bland annat kallat henne för "hora". När övriga gäster reagerade på 61-åringen uttalanden om hans hustru blev han våldsam och slog och bet en gäst. Ytterligare två personer drogs in i bråket.

61-åringen medger att han kallat sin fru "hora" och varit aggressiv. Men han menar att det var han som blev överfallen.
– Det är en mycket konstig dom. Man har tydligen inte rätt att försvara sitt liv längre i Sverige. De tog bland annat stryptag på mig och det var därför jag bet, för att få loss armen, säger 61-åringen som menar att det hela rör sig om en hämnd eftersom han tidigare anmält två av dem för att ha sålt hembränd sprit.

61-åringen dömdes för misshandeln till villkorlig dom med samhällstjänst. Han är tidigare dömd, bland annat för hot mot tjänsteman. Enligt 61-åringen så kommer domen att överklagas.
– Även om jag sa fel ord så ska man inte behöva få stryk för det, säger 61-åringen.

I senaste valet kandiderade 61-åringen för Nationaldemokraterna på partiets riksdagslista och var toppnamn på en lista till ett kommunfullmäktige i Västra Götaland.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA