Nationaldemokrat misshandlade gäster på middag

Publicerad 2010-11-22

En 61-åring som kandiderade för Nationaldemokraterna i senaste valet har dömts för misshandel. Upprinnelsen till händelsen var att personer reagerade på 61-åringens uttalanden om hans fru, som han bland annat kallat "hora".

Det var i juli i fjol som 61-åringen på en middag anordnad av en Brukshundsklubb i Västra Götaland var berusad och aggressiv. Enligt vad som framkommer i domen ska 61-åringen i samband med att hans sökt sin fru bland annat kallat henne för "hora". När övriga gäster reagerade på 61-åringen uttalanden om hans hustru blev han våldsam och slog och bet en gäst. Ytterligare två personer drogs in i bråket.

61-åringen medger att han kallat sin fru "hora" och varit aggressiv. Men han menar att det var han som blev överfallen.
– Det är en mycket konstig dom. Man har tydligen inte rätt att försvara sitt liv längre i Sverige. De tog bland annat stryptag på mig och det var därför jag bet, för att få loss armen, säger 61-åringen som menar att det hela rör sig om en hämnd eftersom han tidigare anmält två av dem för att ha sålt hembränd sprit.

61-åringen dömdes för misshandeln till villkorlig dom med samhällstjänst. Han är tidigare dömd, bland annat för hot mot tjänsteman. Enligt 61-åringen så kommer domen att överklagas.
– Även om jag sa fel ord så ska man inte behöva få stryk för det, säger 61-åringen.

I senaste valet kandiderade 61-åringen för Nationaldemokraterna på partiets riksdagslista och var toppnamn på en lista till ett kommunfullmäktige i Västra Götaland.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA