expo_3_10_omsl220.jpg

Nytt nummer: SD:s väg till riksdagen

Publicerad 2010-10-22

I nya numret av tidskriften Expo berättar vi om tio profiler som varit viktiga för att Sverigedemokraterna tagit sig hela vägen in i riksdagen. Dessutom analyseras valresultatet och omvärldens reaktioner. Fem utmaningar som partiet nu står inför listas.

– I debatten glöms det ibland bort vad Sverigedemokraterna själva har gjort för att nå den position partiet har idag. Det är inte kriser och arbetslöshet som skapar partier som Sverigedemokraterna. De skapar sig själva, säger chefredaktör Daniel Poohl.

I det extratjocka numret kan du också läsa om Södertälje där Kristian Karlsson berättar om en stad där två främlingsfientliga partier kämpar om väljarnas stöd. Hur kunde ett nazistiskt parti får mandat i Grästorp? Anders Dalsbro och Henrik Dammberg om en taktisk förvandling som gav resultat.

Men allt rör inte valet. Idéhistorikern Niclas Järvklo skriver om sambandet mellan maskulinitet och rasism. Karl Lallerstedt om hur rasism bidragit till att Zimbabwe idag är ett av världens fattigaste länder. Historikern Mats Deland vänder blicken bakåt och berättar om hur svensk polis på 1940-talet dolde sanningen om Förintelsen.

Numret kan köpas här.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA