Nytt rasistiskt uttalande från Mel Gibson

Publicerad 2010-07-13

Hollywoodstjärnan Mel Gibson har återigen hamnat i blåsväder på grund av uttalanden han gjort. Den här gången är det afro-amerikanerna som har hamnat i skottgluggen.

Det är ett telefonsamtal mellan Mel Gibson och hans före detta flickvän Oksana Grigorieva som har läckt ut i pressen. Gibson uppträder mycket aggressivt och anmärker upprepade gånger på sin före detta flickväns sätt att klä sig. Han tycker att hon är för utmanande klädd och säger att om hon "skulle bli våldtagen av ett gäng niggers" så skulle hon ha sig själv att skylla.

Det rasistiska uttalandet har fått stor uppmärksamhet i pressen, inte minst eftersom paret är mitt uppe i en vårdnadstvist.

Mel Gibson var senast föremål för medias granskning 2006 i samband med att han togs för rattfylla. Den gången yttrade han sig nedsättande om judar, och menade att alla krig var judarnas fel. Iochmed hans senaste uttalande är det nu många som spekulerar i om Gibsons karriär kan vara på väg att ta slut.


EXTERN LÄNK: Lyssna på telefonsamtalet här
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA