Nytt SD-avhopp i Skåne

Publicerad 2010-10-15

Mats Jönsson, fjärdenamn på Sverigedemokraternas lista i Simrishamn och därmed förste ersättare i fullmäktige, ställer inte upp. Politiska meningsskiljaktigheter ligger bakom avhoppet.

Sverigedemokraterna fick 5,6 procent i valet till kommunfullmäktige. Men Mats Jönsson är kritisk mot partiet lokalt och skrev ett brev med synpunkter på politiken.
– Det ansågs inte passande. Jag blev utesluten och har belagts med munkavle, säger Mats Jönsson. Att sitta kvar som vilde i fullmäktige tycker han inte skulle vara rätt mot väljarna.

Sverigedemokraternas försteman i Simrishamn Johannes Mårtensson förnekar att Jönsson blivit utesluten.
– Han har själv valt att sluta, säger Mårtensson till Ystad Allehanda.

Mats Jönsson tycker att i vissa frågor har Nationaldemokraterna en tuffare politik än SD. Men det är inte aktuellt för honom att nu gå med i ND.
– Jag håller mig nog borta från den politiska scenen ett tag, så får vi se hur det blir, säger Mats Jönsson till Expo.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA