Nytt SD-avhopp i Skåne

Publicerad 2010-10-15

Mats Jönsson, fjärdenamn på Sverigedemokraternas lista i Simrishamn och därmed förste ersättare i fullmäktige, ställer inte upp. Politiska meningsskiljaktigheter ligger bakom avhoppet.

Sverigedemokraterna fick 5,6 procent i valet till kommunfullmäktige. Men Mats Jönsson är kritisk mot partiet lokalt och skrev ett brev med synpunkter på politiken.
– Det ansågs inte passande. Jag blev utesluten och har belagts med munkavle, säger Mats Jönsson. Att sitta kvar som vilde i fullmäktige tycker han inte skulle vara rätt mot väljarna.

Sverigedemokraternas försteman i Simrishamn Johannes Mårtensson förnekar att Jönsson blivit utesluten.
– Han har själv valt att sluta, säger Mårtensson till Ystad Allehanda.

Mats Jönsson tycker att i vissa frågor har Nationaldemokraterna en tuffare politik än SD. Men det är inte aktuellt för honom att nu gå med i ND.
– Jag håller mig nog borta från den politiska scenen ett tag, så får vi se hur det blir, säger Mats Jönsson till Expo.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.