Premiärminister vill förbjuda Ungerska gardet

Publicerad 2010-07-16

Förra året förbjöds Ungerska gardet, en högerextrem gatustyrka som gjorde sig kända för sitt hat mot romer och marscher genom romska bostadsområden. Nu har organisationen ombildats, vilket har väckt starka känslor hos Ungerns premiärminister Victor Orbán.

I ett uttalande i veckan förklarade han att skulle vilja se även den nya versionen av Ungerska gardet förbjudas. Orbán förklarade, enligt Reuters, att det inte bara var organisationen som sådan han ogillar utan dess grundläggande idéer.

Ungerska gardet är tätt sammankopplat med det ungerska högerextrema partiet Jobbik som blev landets tredje största parti senaste valet.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA